Sport salon

Links van de ingang van de tentoonstelling, in de hal van het Belgische gedeelte, verzamelde een mooie salon alle trofeeën van de Belgische sportbedrijven.
De meeste federaties en groepen hadden de eer om vertegenwoordigd te zijn.
Een fries dat de belangrijkste atletiekoefeningen vertegenwoordigde kroonde de tribunes, die allemaal met smaak en kunst werden geschikt.
Verschillende groepen tentoongesteld in de Salon des Sports; de Koninklijke Vereniging Saint-Hubert en de Jockey Club van België presenteerden statistische tabellen en portretten van beroemde paarden.
De Brussel Jockey Club had een zeer originele en smaakvolle stand georganiseerd; prachtige foto’s geïnitieerd voor deze charmante sport.
De Automobiel-Club van Vlaanderen toonde, onder zijn prachtige foto’s, de eerste creatieve automobilisten van deze club zo welvarend.
De Belgische Gymnastiekfederatie, de Federatie van katholieke Gymnastiekverenigingen en de Socialistische Gymnastiekfederatie exposeerden hun trofeeën, gymnastiektoestellen, foto’s van hun grote vergaderingen en vlaggen.
De Belgische Federatie van Zwemverenigingen, wiens recente successen zeer worden gewaardeerd, heeft het leven van zijn zwemmers geïnitieerd, hun opleiding gegeven en het resultaat van hun overwinningen gepresenteerd.
De Belgian Cycling League heeft sinds zijn oprichting een enorme uitbreiding aangenomen. Haar stand liet toe om de vooruitgang van de oude fiets te beoordelen op de moderne fiets, dus nuttig en binnen het bereik van alle portemonnees. Ze had de grote verdienste om de fietsers te verzekeren, hen te disciplineren, hun bewegingen te sturen, hun rechten te beschermen.
Voetbal, dat onder leiding van de Belgische Bond van Atletieksportverenigingen snel is gegroeid, was waardig vertegenwoordigd in het midden van deze show van alle sporten. Naast alle benodigde voetbaluitrusting en materiaal, hebben we de foto’s van onze beste teams en hun clubs opgemerkt.
Ee Yachting, sinds het Belgische rivierregime verbetert, is jaar na jaar gegroeid. Aan hun vrienden uit Antwerpen, Oostende, Luik en Brussel konden de Gantois zich verzetten tegen hun vloot die evolueert op het kanaal van Terneuzen, de Leie en de Schelde. Welke prachtige modellen worden getoond, alleen harmonieuze snitten, charmante jachten, verzamelingen van uitrusting, knopen, wimpels van alle soorten.
Schermen, vertegenwoordigd door de Belgische Federatie van Schermcirkels, die alle cirkels en hallen van België groeperen, vertoonden prijzen die werden gewonnen bij Belgische en buitenlandse toernooien, portretten en karikaturen van onze beste bladen. De uitdagingen en trofeeën zijn ontelbaar; ze laten de intense vitaliteit van deze sport zien.
De speciale tentoonstelling van de Koninklijke Broederschap en Ridder van St. Michael was opmerkelijk vanwege zijn portretten, foto’s, schilderijen, tekeningen en gedenkplaten.
Het Golf, die in de afgelopen jaren nauwelijks in België werd geïntroduceerd, heeft zijn plaats al ingenomen in de wereld van vrienden van buitenactiviteiten. Tribunes waaronder foto’s van Knocke, vSpa en White Buttes waren zeer bezocht.
De oude Gentse samenleving, de Royal Athletic Association “La Gantoise”, die in 1913 haar 50-jarig jubileum vierde, liet geweldige prijzen zien gewonnen door haar voetballers, haar renners en al haar atleten.
De meest krachtige sportgroep in België, de Touring Club, die dergelijke populaire diensten aan het toerisme heeft bewezen, had een uitstekende faciliteit die zeer populair was bij het grote publiek. Haar raison d’être, toerisme, werd door een groot aantal documenten benadrukt als informatief en interessant.
De grote stand van de roeibedrijven verdient een speciale vermelding.
De onvergetelijke successen van de Royal Nautical Club en Royal Sport Nautique werden herinnerd door vele fotografische herinneringen, met name die van de beroemde Henley-regatta’s, evenals de portretten van de winnaars van de wereldkampioenschappen; ontelbare insignes deden denken aan de overwinningen van onze Belgische roeiers in elk land.
  Het Belgische roeien geniet een gevestigde reputatie in Europa en bevestigt de vitaliteit en wordt gerechtvaardigd door zijn triomfen.

Onze schutters, zowel geweer als revolver en pistool, gegroepeerd door de Union of Shooting Companies of Belgium, hebben een sensationeel succes behaald. Hun showcase, vol met bekers en insignes, toont hun ontelbare overwinningen. Zeer interessante dozen gemaakt door leden van verschillende bedrijven in Gent, versierden de muren van hun stand.