Eerste luchtpost op het Europese continent

Henri Crombez (1893 – 1960) was een Belgische luchtvaartpionier.

Tijdens de Wereldtentoonstelling van 1913 kende Gent een luchtvaartprimeur: de eerste luchtpost op het Europese continent. Die werd verzorgd door de 19-jarige Henri Crombez, op initiatief van de Aéro-Club de Flandres en in samenwerking met de Regie der posterijen.

Met zijn Deperdussin-eendekker vloog Crombez gedurende vier maanden heen en weer tussen het vliegveld van Sint-Denijs-Westrem en verschillende Belgische steden (van 1 mei tot 25 augustus 1913). Voor die gelegenheid werden duizend briefkaarten gedrukt met het opschrift ‘Poste Aérienne – Flying Post’.

Piloot Henri Crombez was er al in 1911 in geslaagd een dubbele vlucht over het kanaal uit te voeren.

Tijdens WO I voerde hij als vrijwillig oorlogspiloot een van de eerste verkenningsvluchten uit boven de Duitse grens. Nadien werd hij de persoonlijke piloot van koning Albert I.

 

Het verhaal van Déperdussin is een verhaal van succes, met een tragisch einde.

De Société pour les Appareils Déperdussin begon in 1910, maar was in 1913 al weer afgelopen met de arrestatie van Armand Déperdussin wegens fraude, waarna zijn fabriek werd overgenomen door Louis Blériot,  die echter de ontwerper Louis Béchereau in dienst hield. Op de foto een type B met een zevencylinder 50PK Gnome-stermotor.
De spanwijdte van de vleugels was 8m.80, de lengte van het toestel 7m.60. De romp was gebouwd van essen- en sparrenhout bekleed met geolied katoen.
De snelheid was iets boven de 100 km/u.

 

2013  bpost vierde de 100ste verjaardag van de eerste luchtpostvlucht op het Europese continent met twee gegraveerde postzegels aan de hand van Guillaume Broux.