Brandweer, rode kruis en bank

Beschrijving
1 Grondplan
Het gedeelte van het gebouw waarin de brandweer gevestigd was, bevatte een gelijkvloers, één verdieping en een zolder, de rest van het gebouw telde een gelijkvloers en een zolderverdieping.
1 Gelijkvloers
Het gebouw van de brandweer was ingericht om dertig manschappen te kunnen onderbrengen. Het was door een binnenplaats gescheiden van het rode kruis en de bank, dit om het uitrukken van de brandweer te vergemakkelijken. Een grote bergplaats voor het brandweermateriaal en een paardenstal gaven uit op deze binnenplaats.
De hoofdingang lag aan de zuidkant. Drie deuren gaven dadelijk toegang tot een grote kamer voor de wacht, waarnaast twee kleinere kamers lagen, waarvan één als officiersbureel diende.
2 éérste verdieping
De éérste verdieping bevatte een eetzaal, twee slaapkamers voor onderofficieren, een slaapzaal waar van waaruit een mast naar het gelijkvloers leidde en een keuken. Tussen de eetzaal en de slaapkamer voor onderofficieren was een trap aangebracht.
3 Zolder
Op de zolder werd het paardenvoer opgestapeld.

Het gedeelte Rode Kruis
1 Gelijkvloers
Het gelijkvloers had een eerste hulpzaal, een bureel voor de dienstdoende geneesheer, twee kamers voor de ziekenzorgers, een apotheek en tenslotte twee ziekenkamers: een eerste voor vrouwen, de tweede voor mannen, beide met een capaciteit van zes bedden.
Als aanhangsel was er een lokaal voor de bank, waaronder een kelder, waarin de brandkast werd geplaatst.

rode kader zie je een gedeelte van het gebouw, bemerk de rode kruis vlag