Belgie plannen

Beschrijving
1 Grondplan
De vorm van het terrein bepaalde het grondplan van de Belgische afdeling voor het linker gedeelte, dat in twee stukken verdeeld werd door de Woeringenstraat. De hallen van de Belgische afdeling werden daardoor aan de linkerzijde in trapvorm uitgewerkt. De hoofdingang sneed van beide gedeelten een kwart cirkel uit. Langs de kant van de Erelaan werden de Belgische afdelingen afgesloten door een open galerij. De overgang van het koepelvormig middengedeelte van de hoofdingang naar de galerij werd verzekerd door een rond ingangspaviljoen, herhaald aan het einde van de gevel. In het uitspringend middengedeelte waren eveneens drie ingangsdeuren voorzien.

2 Opstand
De gevels van het linker en rechter gedeelte aan de kant van de Erelaan waren op identieke wijze opgezet en vertoonden veel gelijkenis met de halfcirkelvormige galerij van de hoofdingang met dit verschil dat de bol ondersteund door 4 bollen van de attiek vervangen werd door een siervaas en dat de ingangspaviljoenen rond in plaats van vierkant waren uitgewerkt.