1913-bn


Objectnr.: 1913-BN
Objectnaam: medaille
Vervaardiger: Hering, Henry
Titel: Alice en Stephen Olin Dows, 1909
Datering: 1909 tot 1909
Standplaats:
Beschrijving: Op deze portretplaquette stelt de Amerikaanse medailleur Stephen Hering Alice en Stephen Dows voor. Stephen Dows was toen 5 jaar. Hij studeerde aan Harvard’s Department of Fine Arts en was een leerling van Eugene F. Savage, Edward C. Taylor, en C.K. Chatterton. In 1942 nam Olin Dows dienst in het Amerikaanse leger als oorlogskuntenaar. Hij werd fotoreporter voor de 35ste Infanterie Divisie, die hij volgde vanaf D-Day tot de finale overwinning in Duitsland. Hij was aanwezig bij de ontmoeting tussen het Amerikaanse en het Russische leger en verwerkte dit thema ook in zijn schilderijen.

Herkomst : Aangekocht door “Société Gantoise des Amis de la Médaille” op het Salon van de Medaille tijdens de Wereldtentoonstelling te Gent in 1913 en door hen geschonken aan het Museum.

Historische context :

Henry Hering stelde in 1913 te Gent eveneens twee ontwerpen tentoon van Stephen-Henry Olin, namelijk een gecentreerde gegoten plaket in brons en een medaillon in gegoten brons.

Bibliografische referenties :

Algemene Wereldtentoonstelling te Gent in 1913, Groep II, Schone Kunsten, Deel II – Miniaturen – Medailles – Bouwkunde, – catalogus –, lijst 214, nr. 3, 6 en 6, p. 123.

Inventarisatie : Huguette Taymans
Medaille : M.S.K. Gent