Verenigde Staten van Amerika

De deelname van de Verenigde Staten van Amerika werd uitgevoerd door een commissie onder voorzitterschap van de heer Richard, die de medewerking had gekregen van de heer Oscar Mosen als Chief Steward.
In een reeks prachtig ingerichte cabines waren er talloze machines die de vindingrijkheid van hun uitvinders aanduidden en de wereld veroverden; omdat ze het werk versnellen en het gemakkelijker maken. Ze zijn van gemeenschappelijk gebruik in huiselijk leven, in de handel en in de industrie. We kennen ze, we gebruiken ze dagelijks, we zijn gewend ze in de etalage van bepaalde speciale winkels te zien; het resulteert ook in een gewenning die één nalaat om zijn utilitaire waarde en de hoge sociale betekenis te waarderen. Nu, in Gent, hun aantal was zo groot en hun verscheidenheid was zodanig dat de bezoeker bleef verbijsterd -en bevond zich onbewust gedwongen te verkondigen dat Amerika is het land van uitvindingen die onmerkbaar exploiteren van een revolutie op het gebied van de menselijk bestaan.

Optische instrumenten, brillen, neusklemmen, verrekijkers en apparaten die verband houden met oogartsartswetenschappen, was- en buigmachines, vleesmolens, kantoormeubilair van hout en metaal, skimmers, schrijfmachines, kopieerapparaten, dictafoons, printers, borduurwerktuigen, veren, olielampen en kachels, hardware, kleine onderdelen gereedschappen, instrumenten voor aeronauten en meteorologen, zoals barografen, kompassen, hygrometers, schredentellers, juwelen, telefoonautomaten, automatische rollen voor jaloezieën, tenten en markiezen; Kortom, al deze apparaten, ooit op de een of andere manier door een Amerikaan bedacht voor zijn eigen behoeften, werden industrieel geëxploiteerd en hebben dankzij een briljante reclame, tot een prachtige bedrijfstak, van provincie tot provincie en van continent tot continent en meer afgelegen de kleine steden veroverd.
Een van de mooiste kraampjes in de Amerikaanse sectie werd nog steeds bewonderd door automobilisten, twee geweldige auto’s, van een zeer beroemde Amerikaanse fabriek. Een luxueuze limousine, een open tweezits auto symboliseerde de productie van dit huis, dat zowel de elegante man als de man van de wereld aanspreekt, evenals de commerciële reiziger, de arts, de notaris, die wil gemakkelijk en snel verplaatsen zonder de kosten en moeite van een grote auto.