Verenigd Koninkrijk Algemeen overzicht

Gelegen op de kruising van het Cour d’Honneur en de Avenue des Nations, besloeg het paleis van het Engelse gedeelte een gebied van ongeveer vijftienduizend vierkante meter.
De centrale hal bevat textiel en andere machines. De galerijen rond het centrale deel waren gewijd aan decoratieve kunsten, de preventie en genezing van tropische ziekten, evenals het werk van verschillende ministeriële afdelingen; in een leeszaal, ontworpen en ingericht door Frank Brangwyn, was een grote verzameling technische en industriële tijdschriften uit Groot-Brittannië samengesteld.
Vanuit het oogpunt van het spinnen van vlas en katoen was de Britse afdeling van groot belang; lange tijd waren Engelse fabrikanten de leveranciers van de grote industrie van Gent; in deze markt is de concurrentie hevig met hen aan het concurreren; de zorg voor hun belangen beval hen om in Gent de kwaliteiten van hun materiaal te bevestigen; Bovendien kennen we het belang van bedrijven als Fairbairn, Fawson, Combe en Barbour van Belfast, John Hetherington en Sons of Manchester, Platt brothers en Co of Oldham.
Naast de machines van de textielindustrie, bevatte de centrale hal opmerkelijke exemplaren van uitrusting voor bouwers, werktuigmachines, motor-machines, het samenstellen en drukpersen, landbouwmachines, metaalbewerkingsmachines, talrijke apparaten en diverse soorten apparatuur. elektriciteit, auto’s, fietsen, trams, navigatie, luchtvaart.
Het is noodzakelijk om de methode te prijzen die de leiding heeft over deze hele organisatie; de Engelse sectie was goed ontworpen; het was eenvoudig om het duidelijke, eenvoudige, bij uitstek praktische programma te vatten; de niet-ingewijde bezoeker kon de les gemakkelijk verwerken; De Tropical Diseases Gallery verdient de grootste lof, de vooruitgang die geboekt is in zowel wetenschappelijk onderzoek als administratieve maatregelen voor de beheersing van tropische ziekten in het Britse rijk, had niet beter kunnen worden getoond. ; deze tentoonstelling getuigde op initiatief van de Engelse regering in deze zaak.
De resultaten zijn inderdaad opmerkelijk; een kaart toonde de daling van de sterftecijfers en invaliditeit onder Europeanen in West-Britse bezittingen in de laatste tien jaar. De organisatoren, waaronder MM. Harris and Wintour, de vooraanstaande commissaris-generaal van de Engelse afdeling, wilde de geschiedenis en pathologie van elk van de dertien ziekten presenteren die de ernstigste problemen van profylaxe en hygiëne bieden, waaronder lepra, pest, slaapziekte , malaria.
Het British Museum had genadig de nodige documentatie voor het werk van entomologen en biologen ondernomen; een duidelijke en methodische handleiding bevatte een verklaring van de dertien ziekten; elk van hen werd beschreven door een specialist; zonder het wetenschappelijke deel van het behandelde onderwerp op te offeren, trachtte elke auteur het gebruik van de technische termen te vermijden die de notities onbegrijpelijk konden maken voor de meeste bezoekers. Met het prijzenswaardige praktische gevoel wilde het organisatiecomité het publiek laten zien hoe deze ziekten zich verspreiden in de Engelse koloniën en welke administratieve maatregelen ze overwinnend bestrijden.
We moeten ons beperken tot vermelding van de naam van de dertien plagen, zonder daaraan we samenvatten in dit gastenboek geschreven studies voor elk van hen; deze zijn malaria, slaapziekte, of terugkerende koorts Tick koorts, leishmaniasis of ziekte veroorzaakt door parasieten van het geslacht Leishmania, pest, cholera, tyfus, lepra, mediterrane koorts of ondulente koorts, mijnworm, man filariae, gele koorts, beri-beri.
Gewaardeerd als geheel ontsnapte de sectie tropische ziekten aan het verwijt van banaliteit; zijn succes was opmerkelijk en beloonde zijn geleerde organisatoren.
Fotopagina Verenigd Koninkrijk