Rusland

De Russische afdeling was dicht bij de Japanse afdeling. Het ontwikkelde zich langs de galeriestands en vitrines die gegroepeerd waren in een sobere en elegante setting van dunne kolommen, die een origineel en eenvoudig versieringspatroon ondersteunen.
Onder de vele producten die in de Russische sectie verschenen, waren er vooral prachtige leer en objecten van leer  gemaakt, borduurwerk van een echt typisch karakter, bewonderenswaardige malachieten, gebeeldhouwd of gepyrodeerd hout, stoffen, linnen draden, gebeitelde zilveren voorwerpen, tabak.
Veel bezoekers waren geïnteresseerd in objecten uit de boerenindustrie. Er waren speelgoed en kleine voorwerpen voor dagelijks gebruik, naïef in hun voor de hand liggende en gepolychromeerde vormen in de Russische decoratieve smaak, maar juist om die reden de verfijnde en de kunstenaars te verleiden.
Een opmerkelijk deel van de Russische sectie werd ingenomen door een groot tribune op zijn fronton, de aanduiding: Siberië.
In deze cabine, gedomineerd door een ijsbeer, werden dikke en bewonderenswaardige vachten verzameld die zowel het harde bestaan ​​van jagers in de bevroren eenzaamheid van Noord-Azië als het elegante leven van onze steden in de winter opriepen.
Onder deze verschillende aspecten heeft de Russische afdeling aanzienlijk bijgedragen aan het succes van de Internationale Zaal; in dit opzicht heeft de organisator, de heer Robinson, die een veteraan is van de tentoonstellingen, het recht op warme felicitaties.