Roemenië

Roemenië is nog steeds een van de landen die we gewend zijn om deelname aan onze Wereldbeurzen.
Landbouwland en een van de belangrijkste producenten van olie in Europa, nog steeds opmerkelijk voor de originele kunst van de inheemse voorwerpen, met bovendien bekende intellectuele centra, het heeft alles om de aandacht van de publieke bezoeker van onze tentoonstellingen te trekken.

Het Roemeense Permanente Comité voor deelname aan buitenlandse tentoonstellingen wilde echter dat Roemenië in de plaats komt van de grote landen die in Gent zijn ontstaan. De gedistingeerde en toegewijde afgevaardigde van het Roemeense Comité, de heer Charles V. Correni, dat een ervaring van meer dan dertig jaar een meester op dit gebied maakte, realiseerde in Gent een mooie en originele sectie.
In een lijst versierd met nationale kunstmotieven, bevatte dit gedeelte elegante vitrines waarin de mooiste Roemeense borduurmotieven werden getoond. Bovendien onthulden elegante bustes en een mannequin die een Roemeense boerin vertegenwoordigde in haar pittoreske kleding, het sierlijke feest dat mode kan en kan putten uit borduurwerk.