Prinsdom Monaco

De Monegaskische deelname werd geleid door de heer Camille Blanc, president van de Sea Bath Company in Monaco en de heer Lansen.
Ze hadden in Gent, voor de Belgische koloniale vlag, een elegant kaspaviljoen opgetrokken, waarin de zeldzaamste exemplaren van de tuinen van Monaco bijeen waren gebracht.
Het beheer hiervan is precies toevertrouwd aan een gerenommeerde Gentse specialist, dhr. Jules Van den Daele. Onder zijn leiding werden de zeldzame planten naar Gent gestuurd, die de heer Van den Daele, aflegde met al zijn kennis van tuinbouwer en man van smaak.
Onder de tuinbouwkundige rijkdommen in de binnenkas bevond zich vooral een kolossaal en uniek exemplaar van “Anthurin Moritzianum”, exotische varens, met name “Pity cerium” met buitengewone verhoudingen. Om hen heen stonden gigantische crotons en hybride “Anthurium Andreanum”, in bloei, meer dan twee meter hoog. De grens was een prachtige partij “Gerbera Jamesoni”. Eindelijk, aan het einde van dit paviljoen, bewonderden de kenners een wonderbaarlijke zeldzaamheid in Europa: twee bewonderenswaardige planten van aromatische vanille die vruchten droegen. Het paviljoen zelf werd omlijst door een prachtige collectie vetplanten. Deze tentoonstelling werd bewonderd door vele kenners die Gent of buitenlanders bezochten.