Geneeskunde, sociale economie en hygiëne

Een laatste hal van het uitgestrekte complex van Franse paleizen, dicht bij de luxe industrieën, de sociale geneeskunde, de sociale economie en de hygiëne.
 Overweeg de talrijke manifestaties waarin de zorg van Frankrijk, zijn gemeenten, zijn openbare of particuliere instellingen op het gebied van hygiëne de beginselen van sociale economie bestuderen die in een veelheid van instellingen worden toegepast; Het werk van de geleerde mannen van de drie wetenschappen waarvan we zojuist de namen hebben genoemd, zou overwegingen omvatten die ons ver van ons onderwerp zouden brengen.
 Het volstaat te zeggen dat de geneeskunde, de sociale economie en de Franse hygiëne, zoals ze in documentaire vorm in Gent verschenen, een exact en interessant idee gaven van hun vooruitgang.
 Onder deze documenten waren er enkele die meer aandacht trokken, vooral de stand van het Institut Pasteur; in het midden van de Salon die voor hem was gereserveerd, bevatte een achthoekig vitrine instrumenten of een apparaat van ervaring die Pasteur zelf van 1845 tot 1885 had gebruikt.
Rond dit meubilair zaten autochrome platen die de laboratoria of gebouwen van de instituten van Parijs, Lille en Algiers vertegenwoordigen.
In de vestibule waren de modellen van de instituten van Parijs, Lille, Algiers, Brazzaville en biologische processen van rioolwaterzuivering, evenals de vermindering van de eerste apparaten voor sterilisatie van water door ozon. Op de muren van deze zaal hangen schilderijen van het Pasteur Instituut van Lille, met betrekking tot de plannen van studie uitgevoerd bij dit instituut over de overdracht van rundertuberculose.