Franse spoorwegen

Met de deelname van de Franse spoorwegen, komen we aan een studie, die echter beperkt is tot algemene opvattingen over een samenwerking waarvan de reikwijdte en variëteit in hun ware licht wordt geplaatst, zou een groot volume vereisen.
 De International Railway Equipment Hall bevond zich op de Avenue Canada, niet ver van de Sportterreinen. Frankrijk heeft het grootste deel ervan bezet. De deelname omvatte zevenendertig exposanten wier faciliteiten waren gegroepeerd in verschillende afzonderlijke delen.
In de International Railway Hall, die alleen België en Frankrijk omvatte, werd het rollend materieel verzonden door administraties, bedrijven en enkele bouwers. Het bestond uit de helft van de hal, of 3000 m2, en huisvestte acht locomotieven, twee motoren, twee inschrijvingen, drie spoorwagons, tien auto’s, vier auto’s en accessoires.
Eindelijk, in een tweede bijgebouw van 400 meter oppervlakte, werd een ruimte van cinematografie ingericht waar alle regio’s van Frankrijk doorsneden door spoorwegen, hun mooiste landschappen, hun meest beroemde locaties, de universiteiten van de grote steden elkaar ontmoetten op hun reis, scrollen op het scherm zodat het publiek een informatieve reis door heel Frankrijk kan maken.
 Zeer compleet, zeer goed begrepen, de tentoonstelling van de Franse spoorwegen eindigde waardig een deelname die, harmonieus en vruchtbaar in curiositeiten, ernstig in zijn leringen, vriendelijk in zijn presentatie, een onvergetelijke herinnering achterlaat op dezelfde manier als de vriendelijke en voorname mannen wie het organiseerde en wie het leven van de tentoonstelling leidde, het leven Gent en Belg, waardoor vriendschappen zo levendig als duurzaam blijven.