Frans voedingspaleis

Zij aan zij, langs de Avenue des Nations, voor het belangrijkste blok van Franse zalen, waren het Franse paleis van voedsel en dat van de koopvaardij.
De Franse voedingsindustrie geniet wereldfaam. De wijnen van Frankrijk, de ontelbare en smakelijke producten van al zijn regio’s, vormen lange tijd het hart van de culinaire kunsten, zodat het noodzakelijk is om dit onderwerp te benadrukken. Vooral Fa België waardeert ze te hoog om de verdiensten van Champagne, Bourgondië, Bordeaux, fijne likeuren, conserven, enz. Aan te halen; de ervaring is beter dan welke beschrijving dan ook.
De voedingsgroep had Gent een aanzienlijke inzet gegeven. Het omvatte de belangrijkste Franse huizen die sinds de tentoonstelling van Luik in 1905 eraan gewend waren om hun meest enthousiaste en uitgebreide assistentie naar de Wereldtentoonstelling België te brengen.
Alle klassen van vast voedsel vormden een set waarin de gekozen producten werden gecombineerd in luxe vitrines. De algemene versiering omvatte gordijnen waarvan het ontwerp geschikt was voor de aard van de levensmiddelen.