1913-ch

Plaket “L’ Imprimeur”, z.d.

Land / Stad : Frankrijk.

Graveur : Morlon, Alexandre.

Atelier :

Beschrijving :

Vz. De afbeelding is uitgewerkt in een verdiept P-vormig gedeelte en stelt een man voor met bloot bovenlichaam naar rechts die een schroefpers, voor hem, bediend; aan zijn voeten liggen boeken en documenten ; op het onderste boek, m o R L o n ; bovenaan op het niet-verdiepte gedeelte is een sierkrul gegraveerd.

Kz. –

Herkomst : Aangekocht door “Société Gantoise des Amis de la Médaille” op het Salon van de Medaille tijdens de Wereldtentoonstelling te Gent in 1913 en door hen geschonken aan het Museum.

Historische context :

Deze kunstplaket werd door Morlon tentoongesteld op het “Salon de Paris” in 1906 en 1907 en later ook op het Salon van de Medaille op de Wereldtentoonstelling te Gent in 1913 (Cat. Wereldtentoonstelling 1913.

Bibliografische referenties :

Algemene Wereldtentoonstelling te Gent in 1913, Groep II, Schone Kunsten, Deel II – Miniaturen – Medailles – Bouwkunde, – catalogus –, raam 281, nr. 5, p. 144.

FORRER, Biographical dictionary of medallists coin- gem- and seal-engravers, mint-masters etc. Ancient and modern. With references to their works. B.C. 500 – A.D. 1900, tome IV, p. 152.

Inventarisatie : Huguette Taymans

Medaille : MSK