1913-al


Objectnr.: 1913-AL
Objectnaam: prijsmedaille
Vervaardiger: Mauquoy, Alfons
Titel: Prijsmedaille voor de Tentoonstelling te Charleroi, 1911
Datering: 1911 tot 1911
Standplaats:
Beschrijving: Deze medaille was zowel bestemd als prijsmedaille voor de exposanten van de tentoonstelling als beloning voor de medewerkers. Het reglement van de Jury vermeldt de toekenning van een bronzen medaille voor alle categorieën van diploma’s. De naam van de begunstigde kon gegraveerd worden op de cartouche van de keerzijde. Dit exemplaar werd aangekocht op het Salon van de medaille in 1913 en vermeldt dus geen begunstigde.

Herkomst : Aangekocht door “Société Gantoise des Amis de la Médaille” op het Salon van de Medaille tijdens de Wereldtentoonstelling te Gent in 1913 en door hen geschonken aan het Museum.

Bibliografische referenties :

Algemene Wereldtentoonstelling te Gent in 1913, Groep II, Schone Kunsten, Deel II – Miniaturen – Medailles – Bouwkunde, – catalogus –, lijst 167, nr. 9-10, p. 104.

L. VANDAMME en D. BERNIER, Alfons Mauquoy, de Meest Romantische graveur of een halve eeuw Geschiedenis van Antwerpen in Medailles, nr. 22, p. 16.

Médailles historiques de Belgique publiées sous les auspices de la Société Royale de Numismatique , bijlage bij Revue Belge Numismatique, tome III, V. TOURNEUR, nr. 236, p. 207, Pl. XLIV.

Inventarisatie : Huguette Taymans
Medaille : M.S.K. Gent